Huolenpitoa huomennakin

Share |

Tiistai 7.3.2017 klo 15:38 - Anna Olkkonen


Vuosi sitten kuntavaaleihin mukaan lähteminen pohditutti paljon. Minulla on takana 20 vuotta luottamustehtäviä ja mielessä kävi kysymys, onko minulla vielä jotain annettavaa kuntalaisten hyväksi. Lopulta päätöksen tekeminen ei ollut vaikeaa. Kun on motivaatiota, intoa, kokemusta ja osaamista, miksi sitä ei kannattaisi käyttää yhteisten asioiden hoitamiseen.

Kuopiossa on jouduttu tekemään kuluneen vaalikauden aikana päätöksiä, jotka eivät ole olleet kaikkien mieleen. Päättäjänä joudun aika ajoin vaikeiden ratkaisujen eteen, kun valittavana on vain huonoja vaihtoehtoja. Olen näissä äänestyksissä pohtinut mahdollisimman paljon päätösten vaikutuksia laajasti ja perustellut valintani kaupungin kokonaisuutta ajatellen. Hankalat valintatilanteet ja ristiriitaiset tunteet on hyväksyttävä ja oltava valmis kovallekin kritiikille. Näissä hetkissä olen halunnut olla luja vaan en kova.

Olen edelleen valmis tarjoamaan yhteistyökykyäni ja verkostojani yhteiseen käyttöön kuopiolaisten hyväksi. Vielä löytyy virtaa. Yksittäisenä luottamushenkilönä pystyn vaikuttamaan päätöksentekoon, kun kerron mielipiteeni perusteluineen. Toisten kuunteleminen ja kuuleminen sekä kompromissiratkaisuihin pyrkiminen tiukan paikan tullen on ehdottoman tärkeää, muuten en pärjää. Näillä eväillä uskon pystyväni jatkamaan luottamushenkilötehtävääni onnistuneesti.

Syksyllä vaaleihin valmistautumisaikaa tuntui olevan runsaasti, mutta aika hurahtikin siivillä. Varsinaisen vaalityöni käynnistäminen alkoi vasta viime viikkoina, mutta perusta uudelleen valinnalleni ja yleensä luottamustehtävien hoidolle syntyvät koko vaalikauden aikana. Äänestäjäni ratkaisevat sen, olenko täyttänyt heidän antamansa tehtävän hyvin ja luottamuksen arvoisesti.

 

Avainsanat: kuntavaalit, luottamustoiminta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini